Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Dessert Frokost Matpakke Middag Påsmurt Småretter Turmat Vis alle

Lefser til rakfisk og lutefisk

Lefser til rakfisk og lutefisk er myke potetlefser laget av rugmel, potet, hvetemel og salt. De stekes på takke, og passer spesielt godt til fisk- og kjøttretter.
Middels
Middels

Injerra

Injerra er et tradisjonsrikt etiopisk brød som minner om pannekaker. Det lages av sammalt hvete, hvetemel, sukker, bakepulver, egg, kulturmelk og olje i stekepanne. Spises gjerne med egg, kylling og grønnsaker.
rask
enkelt

Flatbrød med spelt

Flatbrød med spelt er tradisjonsbakst uten gjær, kjevlet tynt, og stekt på takke. Passer ypperlig til spekemat til jul, eller til suppe og gryter året rundt.
lang
vanskelig

Kesamdipp

Kesamdipp er en enkel og veldig god dipp med urter og sitron. Passer godt til brødpinner med spekeskinke og grillspyd med kjøttboller til middag om sommeren.
rask
enkelt

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Cones med reker

Cones med reker er deilige kremmerhus bakt av loff med sesamfrø fylt med pillede reker. Fyll gjerne med grillet fisk, roastbiff eller grillet paprika.
rask
Middels

Soyamarinade

Soyamarinade passer ekstra godt til and, laks, hvit fisk og sjømat. Du lager den av appelsinsaft, soyasaus, brunt sukker, hvitløk og krydder.
rask
enkelt

Urtemarinade

Urtemarinade kan brukes til pensling av brød, grønnsaker og kjøtt til grill. Du kan også bruke den som dressing ved siden av.
rask
Middels

Aïoli

Aïoli smaker himmelsk til grillmat og som dip til nybakt focaccia, grovbrød eller loff. Den lages enkelt ved å blande majones med finhakket hvitløk.
rask
Middels