Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Hverdag Kos Rask Restemat Sunn Tradisjon Vis alle

Mors beste vafler

Mors beste vafler lager hun av egg, smør, mel, melk, kardemomme og kefir. Serveres gjerne med nyrørt syltetøy og rømme eller med brunost.
rask
enkelt

Flatbrød

Flatbrød er tradisjonsbakst på sitt beste. Brødet bakes uten gjær og kjevles i millimeter tynne leiver som stekes på takke. Flatbrød er yppelig til spekematen i jula, eller til suppe og gryteretter året rundt.
lang
vanskelig

Potetlefser fra Sørlandet

Potetlefser fra Sørlandet lager vi av kokte mandelpoteter, byggmel, hvetemel og kefir og steker på takke. Server med smør på ved siden av kjøtt og fisk.
lang
Middels

Lomper

Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv!
rask
Middels

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Byggrynskrem med rød saus

Byggrynskrem med rød saus smaker fantastisk, og er et godt alternativ til riskrem som juledessert. Byggryn vendt i pisket krem serveres med jordbærsaus.
lang
Middels

Smørgrøt fra Suldal

Smørgrøt fra Suldal er tradisjonskost som ble brukt til barselkvinner, barnedåp, bryllup og andre høytider. Du lager den av smør, melk og semulegryn toppet med sukker og rosiner.
rask
Middels

Byggkrem med bærkompott

Byggkrem med bærkompott er en byggrynskrem med dine favorittbær, og et sunt alternativ til riskrem. Byggryn har nøtteaktig smak som passer godt til dessert.
Middels
Middels

Barnas konfekt

Barnas konfekt er deilige små havrekuler med smak av sjokolade. Disse er superenkle å lage og smaker veldig godt. En perfekt gaveidé til jul.
rask
enkelt