Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Hverdag Kos Rask Restemat Sunn Tradisjon Vis alle

Grove pannekaker

Grove pannekaker er gode som turmat. Hell hvetemel, sammalt hvete, havregryn, egg og melk på flaske, og stek på primus eller bålpanne. Server med syltetøy.
Middels
enkelt

Waldorfsalat med bygg

Waldorfsalat med bygg smaker bedre og metter lenger enn vanlig waldorfsalat. Server den til thanksgiving eller julemiddag med kalkun eller til juleskinke.
lang
Middels

Byggrynskrem med multer

Byggrynskrem med multer er et deilig alternativ til multekrem som juledessert. Bruk gjerne byggris, som er prekokte byggryn for en raskere dessert.
lang
Middels

Byggotto til pinnekjøttet

Byggotto til pinnekjøttet er nytt for mange. Vi skal være forsiktige med å endre på tradisjoner, men å tilføre noe ekstra når det er skikkelig godt, må være lov? Byggotto er bygg kokt i lammekraft og hvitvin, smaksatt med sitron, løk, salt og pepper. Du må bare prøve det!
Middels
Middels

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Brødstuffing til kalkun

Brødstuffing til kalkun fra selveste Bakerlandslaget er en garantert vinner på jul- eller nyttårsaften. Stuffingen lager du av loff, smør, løk og stangselleri, persille og kraft fra kalkunen.
Middels
Middels

Brødkrutonger til lutefisken

Brødkrutonger til lutefisken er en tradisjon til jul og gir en deilig smak på måltidet. Sprø, gylne krutonger med timian lager du kjapt i stekeovn med daggammelt brød i terninger.
rask
enkelt

Pizza med reinsdyrstek

Pizza med reinsdyrstek i tynne skiver smaker ekstra godt med hjemmelaget tomatsaus, vellagret ost, parmesan og ruccula. Server den til middag eller kvelds.
Middels
enkelt

Grovt flatbrød med potet

Grovt flatbrød med potet fra Bodil Nordjore smaker godt til suppe og middag. Det er bakt med potet, rug, havregryn og grov hvete og stekt på takke.
Middels
vanskelig