Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Dansk rugbrød

Dansk rugbrød har vært hverdagskost i nabolandet vårt i over 1000 år. Brødet har en karakteristisk bitter smak, og passer blant annet godt til leverpostei og bacon.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Fordeig: Bland sammen mel, solsikkekjerner, linfrø, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast. La deigen stå i minst 4 timer eller natten over på kjøkkenbenken. 
  • Hoveddeig: Tilsett hvetemel, sirup og vann i fordeigen. Smuldre i gjæren.
  • Elt deigen godt, på laveste hastighet dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå i ca. 1 time.
  • Del deigen i 2 like store emner. Form avlange brød.
  • Legg brødene i smurte 2-litersformer. Trykk deigen forsiktig ned i formene med en våt hånd. Dekk formene med et klede, og la dem stå på et lunt sted i 25–30 minutter til brødene fyller formene.
  • Stek brødene nederst i ovnen på 225 °C i 40–60 minutter. Avkjøl på rist.

Likte du dansk rugbrød, prøv også bakerlandslagets rugbrød eller vårt rug- og speltbrød.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer