Hvor lang tid tar det? 45 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 24 muffins
Hvor lang tid tar det? 45 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 24 muffins

Grunnoppskrift på lyse muffins

Grunnoppskrift på lyse muffins er superenkelt å følge. Muffins smaker godt i bursdag og fest og blir ekstra fine med bær, nonstop, kakestrøssel, hakket sjoklade eller nøtter på.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha romtemperert smør og sukker i en bakebolle og pisk hvitt på høy hastighet. Ha deretter i ett og ett egg og visp dem lett inn.
  • Bland vaniljesukker og bakepulver med hvetemelet og ha i muffinsrøren. Bland godt.
  • Fordel røren i ca. 24 vanlige muffinsformer. Stekes midt i ovnen ved 190 °C i 15-25 minutter. Avkjøl på rist.
  • Glasur: Visp romtemperert smør, melis og vaniljeessens godt sammen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Tilsett eventuelt konditorfarge med den fargen du selv ønsker. 
  • Når muffins er avkjølt, påfør glasur med sprøytepose. Bruk fantasien og pynt med det du måtte ønske. Bær, nonstop, kakestrøssel, hakket sjoklade eller nøtter er gode alternativer.
    Tips 1: vil du lage mørke muffins kan du tilsette 25 gram kakao i deigen. Oppskriften kan også tilsettes forskjellig fyll som nøtter, frukt, sjokolade og krydder. Du kan også erstatte halvparten av melet med fullkornshvetemel hvis du ønsker en grovere muffins.
Tips 2: del muffinsene og fyll med pisket krem og jordbærsyltetøy eller glasur i stedet for å ha det på toppen.

Prøv også sjokolademuffins!

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer