Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 24 muffins
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 24 muffins

Grunnoppskrift på lyse muffins

Grunnoppskrift på lyse muffins er superenkelt å følge. Muffins smaker godt i bursdag og fest og blir ekstra fine med bær, nonstop, kakestrøssel, hakket sjoklade eller nøtter på.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Sikt melet i en bakebolle, tilsett smør og smuldre det ut i melet. Rør inn bakepulver, vaniljesukker, sukker, vann og egg. Ikke rør for mye, det skal bare blandes sammen.
  • Fordel røren i muffinsformer, og sett dem utover en bakeplate.
  • Stek muffinsene ved 180 °C i ca 20 min. Avkjøl på rist.
  • Glasur: Visp sammen sukker og eggeplommer i en bolle over vannbad til ca. 60 °C.
  • Pisk blandingen videre i en kjøkkenmaskin, og tilsett smøret gradvis mens vispen går. Pisk blandingen luftig og glatt.
  • Tilsett vaniljeessens og konditorfarge med den fargen du selv ønsker. Bruk fantasien og pynt med det du måtte ønske. Bær, nonstop, kakestrøssel, hakket sjoklade eller nøtter er gode alternativer.
    Tips 1: vil du lage mørke muffins kan du tilsette 25 gram kakao i deigen. Oppskriften kan også tilsettes forskjellig fyll som nøtter, frukt, sjokolade og krydder. Du kan også erstatte halvparten av melet med fullkornshvetemel hvis du ønsker en grovere muffins.
Tips 2: del muffinsene og fyll med pisket krem og jordbærsyltetøy eller glasur i stedet for å ha det på toppen.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer