Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fint
Hvor mye bakst blir dette? 8 pølsebrød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fint
Hvor mye bakst blir dette? 8 pølsebrød

Pølsebrød

Løft pølsemåltidet til nye høyder med hjemmelagde pølsebrød.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til 37 °C eller mindre. Rør den ferske gjæren ut i melken, eller vei opp melet og ha i tørrgjæren sammen med melet.
  • Hell melken i en bolle og tilsett mel, sukker, salt og ett egg. Elt til en smidig deig i 10 minutter med maskin eller for hånd. Elt til slutt inn smøret. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Del deigen i åtte emner. Rull emnene til pølser på samme lengde som du ønsker de ferdige pølsebrødene, men tynnere. Legg pølsebrødene på bakeplate med bakepapir og trykk de litt flate. Dekk med et kjøkkenhåndkle.
  • Ha en langpanne nederst i ovnen og fyll halvveis med vann. Forvarm ovnen til 200 °C grader. Hev brødene til dobbel størrelse.
  • Pisk opp det andre egget og pensle pølsebrødene, og dryss over sesamfrø. Bruk gjerne en blanding av lyse og mørke sesamfrø. Stek pølsebrød i 15–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Ved å steke brødene i ovnen sammen med en langpanne fylt med vann, blir brødene delvis dampet. Det gir oss myke og saftige brød.

Samarbeid med Maison mat og vin.

 

Prøv også pølsebrød med chorizo og timian eller for en litt sunnere variant, halvgrove pølsebrød

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer