Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 smørloffer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 smørloffer

Smørloff

Smørloff er den klassiske loffen bakt av fint hvetemel og melk, som smaker like godt med smør og nyrørt syltetøy til frokost, som til rekene på bryggekanten.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37°C. Rør ut gjæren i blandingen.
  • Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i det tørre sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast, smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Del deigen i like store emner. Form avlange brød og legg dem i smurte 2-litersformer.
  • Dekk formene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Stek smørloffene på nederste rille i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Glad i loff? Prøv også dill- og sitronloff til rekene – eller sjekk ut vår oppskrift på hvetebrød.  

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
41 stemmer