Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller

Solboller

Solboller er skikkelige gode hveteboller med kanel og vaniljekrem. Vi spiser de på "soldagen" den 21. januar for å feire at solen snur og at det blir lysere.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Bruk romtempererte ingredienser når du skal lage solboller. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen smøret til senere i elteprosessen.
  • Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ha deigen på et lett melet bakebord. Del deigen i to emner og kjevle hver del ut til et rektangel. Smør over et tynt lag vaniljekrem (resten av vaniljekremen skal legges på toppen av solskinnsbollene før steking). Dryss over godt med kanel og rull sammen. Skjær i skiver som til kanelboller, og sett på stekeplate med bakepapir.
  • Dekk solbollene med plast eller et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Lag en grop i hver bolle og legg i 1 ss vaniljekrem i hver bolle. Pensle eventuelt solbollene med sammenpisket egg.
  • Stek solbollene midt i ovnen på 200 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Prøv også vår populære oppskrift på skoleboller.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer