Hvor lang tid tar det? 4 dager
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 500 gram surdeig
Hvor lang tid tar det? 4 dager
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 500 gram surdeig

Surdeig med eple

Surdeig med eple og rug er lurt å ha i kjøleskapet slik at du kan du bake saftige surdeigsbrød eller annen surdeigsbakst når du vil. Bruk gjerne økologisk mel til denne oppskriften.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Bland fingervarmt vann, mel og revet eple i et glass med tett lokk. La blandingen stå på kjøkkenbenken til neste dag.
  • Dag 2: Åpne glasset og rør en gang. Ha på lokket igjen og la glasset stå enda et døgn på kjøkkenbenken.
  • Dag 3: Nå skal det ha startet å boble svakt i surdeigen din, og den begynner å heve. Bland vann og mel med surdeigen i glasset. Ha på lokket og la blandingen stå på kjøkkenbenken til neste dag.
  • Dag 4: Nå skal det boble for fullt i glasset, og surdeigen skal lukte friskt og smake syrlig. Hvis den ikke bobler så mye kan du gjenta steg 3. Bland inn vann og rugmel igjen og la blandingen stå enda et døgn. Nå har du en ferdig surdeig klar til baking.
    Oppbevar den ferdige surdeigen i kjøleskapet. Mat surdeigen din med 1 ss rugmel og 1 ss vann en gang i uken for å holde den i live.

    Les også: Slik lykkes du med surdeigen

Surdeig med eple kan for eksempel brukes i surdeigsbrikser

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer