Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Baking over to dager
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 små brød
Hvor lang tid tar det? Baking over to dager
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 små brød

Surdeigsbrød med gresskar

Surdeigsbrød formet som gresskar med gresskar i deigen – det kan ikke bli mer høstkos og halloween enn dette.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Bland alle ingrediensene bortsett fra saltet i en bakebolle og elt i en kjøkkenmaskin til deigen har samlet seg. La deigen hvile i bakebollen i 20 – 30 minutter.

 • Tilsett salt og elt deigen på lav hastighet i 10 minutter. Øk så farten og elt videre til deigen slipper bollen, i 2 til 5 minutter.

 • Dekk bakebollen med et klede eller et lokk. La deigen heve i cirka tre timer. En gang i timen trekker du i deigen og folder den delen du trekker i over resten av deigen. Bruk gjerne en bakeskrape.

 • Legg deigen på et lett melet bakebord. Del den i to emner. Trekk og fold hvert deigemne over seg selv fire ganger. La deigen hvile 20 – 30 minutter på bakebordet.

 • Form til to brød. Legg brødene med «sømsiden» opp i to hevekurver som er melet eller som er dekket med et klede.

 • Sett hevekurvene kaldt, gjerne i kjøleskapet. La deigen heve til neste dag, eller minst 10 timer. Deigen skal ha hevet seg ganske tydelig på denne tiden.

 • Sett inn en bakestein på en rist eller en stekeplate på nest nederste rille, og en langpanne på nederste rille i stekeovnen, og sett den på 250 °C.

 • Når ovnen er varm tar du hevekurvene ut av kjøleskapet og hvelver brødet over på en plate eller fjøl med bakepapir. Bruk en vanlig hyssing og surr rundt brødene for å få formen til et gresskar. Ha litt olje eller smør på hyssingen før du snurrer den rundt bollene. Da blir den lettere å ta av etter at de er stekt. Snitt mønster med et barberblad eller skarp kniv.

 • Overfør brødet med bakepapir over på den varme bakesteinen eller stekeplaten og senk temperaturen til 220 °C. Hell 1 dl varmt vann i langpannen under brødet og lukk døren fort slik at dampen holder seg inne i ovnen.

 • Surdeigsbrød med gresskar er ferdig stekt etter ca. 25 minutter. Legg et bakepapir over brødet underveis om du synes det blir for mye stekt.

  Bruk gjerne et steketermometer til å sjekke om brødet er ferdig stekt. Brødet er ferdig stekt når det har kommet over 96 °C.
 • Avkjøl brødene på rist. Vent med å klippe av hyssingen til de er er nesten kalde. 

Om du ikke har lyst på gresskarform, men ønsker et spesielt uttrykk til halloween kan du for eksempel bruke en sjablong og dekore med en flaggermus.

Finn mer om samme tema:

4.9 / 5
7 stemmer