Pepperkakekake
Pepperkakekake er en herlig kake med nøttebunn, smørkrem og pepperkakepynt. Denne vil garantert slå an i juleselskapet, både hos barn og voksne.
Ingredienser
Nøttebunn:
5 egg
150 g sukker
100 g hvetemel
135 g smør
2 ts bakepulver
200 g malte hasselnøtter
Smørkrem:
240 g sukker
240 g vann
2 egg
340 g romtemperert smør
Revet skall av 1 sitron
Pepperkaker til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Nøttebunn: Pisk egg og sukker til lett eggedosis samtidig som du smelter smøret. Vend inn hvetemel, bakepulver og nøtter i eggedosisen. Ha til slutt i smøret og bland sammen til en glatt røre.
- Hell røren over i en smurt 25 cm springform og stek nøttebunnen midt i ovnen på 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
- Fyll: Kok sukker og vann til litt tykk sirup (ca. 120°). Pisk eggene luftig og tilsett sukkerlaken mens maskinen går. Fortsett til blandingen er kald, og rør inn romtemperert smør. Tilsett revet sitronskall eller en annen ønsket smak.
Tips: Du kan også smaksette smørkremen med frøene fra 1 vaniljestang, 3 ss kruttsterk kaffe, 50 g smeltet sjokolade, grand marnier eller cognac.
- Montering: Del nøttebunnen i to og ha smørkrem i midten. Smør resten av smørkremen rundt kaken.
- Pynt: Plasser pepperkakefigurer rundt kanten og pepperkaketrær på toppen av kaken.