Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker

Eplerundstykker

Eplerundstykker med revet eple, havregryn, grov hvete, kardemomme og sesamfrø er ekstra saftige, og naturlig søte. De kan lages med alle typer epler.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ha deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk eplerundstykkene med klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. 
  • Pensle rundstykkene lett med vann, og dryss over sesamfrø.
  • Stek eplerundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Har du mange epler å bli kvitt? Prøv også vår klassiske eplekake med kanel og mandler. 

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
100 stemmer