Pølse- og hamburgerbrød med chorizo og timian
Pølse- og hamburgerbrød med chorizo og timian smaker deilig til grillmat. Du baker dem av sammalt hvete og finhakket spekepølse og serverer som tilbehør til middagen.
Ingredienser
3 dl melk
½ pk gjær
1 ts sukker
½ ts salt
3 ss nøytral olje
200 g sammalt hvete, grov
250 g hvetemel
50 g chorizopølse
1 neve frisk timian
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje.
- Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. Finhakk chorizo og timian og tilsett det i deigen. Elt til deigen er jevn, smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bollen med plast eller klede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i åtte eller tolv like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom du skal bruke dem til hamburgere.
- Legg dem med god avstand på bakepapir på en bakeplate. La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate. Dekk brødene med klede og la dem heve til nesten dobbel størrelse.
- Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er lysebrune. Avkjøl på rist.
Foretrekker du brødene uten urter og pølse? Prøv også hamburger- og pølsebrød.