Grov gulrotkake
En saftig, god og holdbar gulrotkake. Bruk av fullkorn og litt mindre mengder sukker og ostekrem gjør denne gulrotkaken til et litt sunnere alternativ enn den klassiske.
Ingredienser
Bunn
4 egg
2 dl brunt sukker
3 dl fullkornshvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
5 dl revet gulrot
50 g hakkede valnøtter
1 ¼ dl rapsolje
Ostekrem
200 g kremost naturell, lett
50 g smør
150 g melis
1 ts vaniljesukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
- Ha alle de tørre ingrediensene i røren og bland godt sammen. Vend til slutt forsiktig inn revet gulrot, grovhakkede valnøtter og olje.
- Ha røren i en bakepapirkledd springform, ca 23 cm. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
- Stek gulrotkaken midt i ovnen ved 175 °C i ca 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
- Pisk kremost, smør, melis og vaniljesukker med en håndmikser til en luftig krem.
- Montering: Del gulrotkaken i to og legg den ene bunnen på et kakefat. Smør på ca 1/3 del av ostekremen. Legg over den andre halvdelen og smør resten av ostekremen oppå kaken og rundt kantene.
- Pynt gjerne med gulrotstrimler eller spiselige blomster.
Oppskriften er laget av Marit Røvang og var ett av finalebidragene i oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest