Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1-2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 porsjoner

Grov gulrotkake

En saftig, god og holdbar gulrotkake. Bruk av fullkorn og litt mindre mengder sukker og ostekrem gjør denne gulrotkaken til et litt sunnere alternativ enn den klassiske.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  • Ha alle de tørre ingrediensene i røren og bland godt sammen. Vend til slutt forsiktig inn revet gulrot, grovhakkede valnøtter og olje.
  • Ha røren i en bakepapirkledd springform, ca 23 cm. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
  • Stek gulrotkaken midt i ovnen ved 175 °C i ca 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
  • Pisk kremost, smør, melis og vaniljesukker med en håndmikser til en luftig krem.
  • Montering: Del gulrotkaken i to og legg den ene bunnen på et kakefat. Smør på ca 1/3 del av ostekremen. Legg over den andre halvdelen og smør resten av ostekremen oppå kaken og rundt kantene.
  • Pynt gjerne med gulrotstrimler eller spiselige blomster.
Oppskriften er laget av Marit Røvang og var ett av finalebidragene i oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018.

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
66 stemmer