Hasselnøttrundstykker
Hasselnøttrundstykker er laget av fint hvetemel, ristede og hakkede hasselnøtter, og smaker som saftig loff med nøttesmak. De smaker godt med ost til, eller til en varm suppe.
Ingredienser
3 ½ dl vann
500 g hvetemel
50 g hakkede og ristede hasselnøtter
50 g romtemperert meierismør
10 g havsalt
¼ pk gjær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Hakk opp hasselnøtter og rist dem i en panne til de er gylne.
-
Varm vannet til 37 °C, spar 1/2 dl av det til senere i prosessen. Bland gjæren ut i det lunkne vannet.
- Bland hvetemel og havsalt sammen med det lunkne vannet i en bolle. Elt godt. Bruker du en kjøkkenmaskin skal du elte deigen i ca. 4 minutter på sakte fart. Deretter øker du hastigheten og elte videre i ca. 5 minutter. Mot slutten av eltetiden tilsetter du resten av vannet litt og litt. Deigen skal nå være blank, smidig og slippe kanten av bakebollen. Tilsett smøret og elt det godt inn i deigen.
- Dekk med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i ti like store emner og form til runde kuler. Rull emnene til avlange stykker, og dypp dem i hakkede hasselnøtter.
- Dekk med plast eller et klede, og etterhev til nesten dobbel størrelse.
- Snitt skråstilte snitt med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.