Brødkroketter med byggmajones
Ingredienser
Brødkroketter
Byggmajones
Les mer om Niklas Björck og hans forhold til brød her.
Slik gjør du
- Strimle løk og stek den i solsikkeoljen i en vid kjele på høy varme, til løken er godt karamellisert. Tilsett litt av kraften, slik at du får med alle de gode smakene av løken.
- Ha løken over i en blender. Pass på at lokket er tett og kjør et par raske puls for å beholde litt av løk-teksturen.
- Legg brødet i resten av kraften og la det trekke til seg væsken. Tilsett brødet og kraften i blenderen. Kjør et par raske puls til. Smak til med salt og pepper.
- Hell massen over i en bolle og la den avkjøles i 10 minutter. Bland osten godt inn og sett til avkjøling i en time.
-
Rull boller så store du vil ha dem, for eksempel på størrelse med hele valnøtter.
-
Paner bollene i mel, pisket egg og brødrasp.
-
Varm frityroljen i en tykkbunnet kjele. Bollene friteres til de er gyllenbrune på 140-150 °C.
-
For byggmajonesen: Ha byggryn, olje og mandler i en kjele. Oljen må dekke alt.
-
Varm opp oljen til 130 °C i cirka 30 minutter. Byggrynene skal bli gyllenbrune.
-
Ta kjelen av varmen og la oljen avkjøles med gryn og mandler i. Sil deretter oljen over i en bolle.
-
Bland sennep, eggeplommer, litt av sitronsaften og eddik i en bolle. Visp med en håndmikser mens du heller oljen inn i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
-
Smak til med sitronsaft etter at majonesen har fått stå i rundt 30 minutter.