Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Ribollita

Ribollita er en italiensk restesuppe. Den originale oppskriften inneholder tørt brød, cannelini-bønner og svartkål. Vi lager den med linser og byggryn og serverer med gratinert, daggammelt brød.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Se på oppskriften som inspirasjon og bruk det du har til rådighet - glass med rester av tomatsaus eller salsa kan brukes sammen med tomater, alle slags rotgrønnsaker kan kuttes i biter og gir masse smak, og selvfølgelig brødrester kuttet i biter som i den originale oppskriften.

Slik gjør du

  • Rens løk, selleri, gulrot og fennikel. Kutt grønnsakene i små terninger. Finhakk hvitløk.

  • Ha olje i en vid kjele og fres grønnsakene på middels varme i ca. 5 minutter.

  • Tilsett laurbærblad, timian, røkt paprika og chili, fres videre i et par minutter.

  • Hell hakkede tomater i kjelen sammen med vann/buljong.

  • Skyll linser og byggryn og ha dem i kjelen. Kok opp, senk varmen og legg på lokk. La suppen småkoke i 30-40 minutter, eller til linser og byggryn er møre. Dersom du bruker hermetiske linser eller kokt byggryn kan du redusere koketiden på suppen til 15-20 minutter, og heller tilsette linser/byggryn mot slutten av koketiden.

    Mens ribollitaen koker kan du smøre brødskiver med smør og ost. Sett dem på en stekeplate og stek dem i ovnen ved 180 ° C  til osten er smeltet. Dryss over litt hakket gressløk eller andre urter.
  • Fjern den tykkeste delen av stilken på svartkålen, og hakk den grovt. Ha kålen i suppen de siste minuttene av koketiden.
  • Smak til suppen med salt, pepper, eventuelt mer krydder eller urter.

  • Server ribollita i dype skåler, gjerne med ristet eller gratinert brød. Dryss eventuelt over litt hakket gressløk eller andre urter.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme