Ribollita
Ingredienser
Suppe:
Gratinert brød:
Se på oppskriften som inspirasjon og bruk det du har til rådighet - glass med rester av tomatsaus eller salsa kan brukes sammen med tomater, alle slags rotgrønnsaker kan kuttes i biter og gir masse smak, og selvfølgelig brødrester kuttet i biter som i den originale oppskriften.
Slik gjør du
-
Rens løk, selleri, gulrot og fennikel. Kutt grønnsakene i små terninger. Finhakk hvitløk.
-
Ha olje i en vid kjele og fres grønnsakene på middels varme i ca. 5 minutter.
-
Tilsett laurbærblad, timian, røkt paprika og chili, fres videre i et par minutter.
-
Hell hakkede tomater i kjelen sammen med vann/buljong.
-
Skyll linser og byggryn og ha dem i kjelen. Kok opp, senk varmen og legg på lokk. La suppen småkoke i 30-40 minutter, eller til linser og byggryn er møre. Dersom du bruker hermetiske linser eller kokt byggryn kan du redusere koketiden på suppen til 15-20 minutter, og heller tilsette linser/byggryn mot slutten av koketiden.
Mens ribollitaen koker kan du smøre brødskiver med smør og ost. Sett dem på en stekeplate og stek dem i ovnen ved 180 ° C til osten er smeltet. Dryss over litt hakket gressløk eller andre urter. - Fjern den tykkeste delen av stilken på svartkålen, og hakk den grovt. Ha kålen i suppen de siste minuttene av koketiden.
-
Smak til suppen med salt, pepper, eventuelt mer krydder eller urter.
-
Server ribollita i dype skåler, gjerne med ristet eller gratinert brød. Dryss eventuelt over litt hakket gressløk eller andre urter.
Kilde: MatPrat