Havrebar
Havrebar med havregryn, peanøttsmør, mørk sjokolade og tørkede tranebær er full av karbohydrater og proteiner og passer perfekt som turmat eller etter trening.
Ingredienser
9 dl lettkokte havregryn
200 g sukker
3 egg
3 eggehvite
350 g (1 glass) peanøttsmør
100 g kokesjokolade
100 g tranebær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha havregryn, peanøttsmør og sukker i en bolle. Tilsett egg og eggehviter.
- Hakk sjokoladen i biter. Ha bitene i sammen med tranebær eller rosiner. Rør fort og godt. Fordel massen til en jevn firkant ca 20 x 30 cm på en stekeplate med bakepapir.
- Stek barene midt i ovnen ved 160°C i cirka 25 minutter.
- Skjær opp barene i passelig størrelse, for eksempel i 4 x 10 cm. Avkjøl på rist.
Tips: Perfekt før eller etter trening!
Havrebar passer også godt som en snack på tur. Se flere forslag til turmat her!