Veganske pepperkaker
Veganske pepperkaker er bakt uten smør og egg, men er like herlige og sprø som originalen. Vi tviler på om du vil merke forskjell!
Ingredienser
1 dl (125 g) lys sirup
2 dl (180 g) sukker
150 g plantebasert margarin
1 dl plantebasert fløte
6 dl (360 g) hvetemel
1 ts nellik
1 ts ingefær
½ ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn den plantebaserte fløten, ha så i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt.
- Ha deigen i en bolle med lokk og sett den i kjøleskapet til neste dag.
- Strø et tynt lag med mel på bakebordet. Kna deigen sammen og kjevle ut til en cirka tre millimeter tykk leiv. Ikke bruk for mye hvetemel til utbakingen.
- Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer. Etter hvert som figurene blir ferdige, kan du legge dem på en stekeplate med bakepapir. Børst bort overflødig mel før steking.
- Stek de veganske pepperkakene midt i ovnen ved 175 °C i 8-10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Utviklet i samarbeid med MatPrat.