Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? Ca. 160 smultringer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? Ca. 160 smultringer

Tante Astrids smultringer

Oppskriften på tante Astrids smultringer er gammel, velprøvd og har gått i arv gjennom flere generasjoner.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Når vi baker julekaker, får mange av oss oppskriften fra foreldre, svigerforeldre eller besteforeldre. Denne oppskriften på tante Astrids smultringer har blitt brukt til smultringbakst i mange tiår, og gir saftige og lubne smultringer.

I den opprinnelige oppskriften skilte man eggehviter og eggeplommer. Det gjorde man fordi man pisket disse for hånd. Med maskiner blir eggedosisen like luftig uten at man gjør denne ekstra operasjonen.

Her kan du lese mer om opprinnelsen til tante Astrids smultringer.

Slik gjør du

  • Visp egg og 400 gram av sukkeret til eggedosis.
  • Smelt smøret og sett det til avkjøling.
  • Pisk krem av fløten og resten av sukkeret.
  • Rør ut hjortetakksaltet i litt eddik
  • Tilsett smeltet smør, pisket krem, oppløst hjortetakksalt, hvetemel og kardemomme i eggedosisen. Rør deigen forsiktig sammen.
  • Dekk bakebollen med plast og sett smultringdeigen kjølig til neste dag. 
  • Ved utbaking: Ta ut litt og litt deig til utbaking, slik at deigen holder seg kald. Kjevle ut en flat leiv ca. 0,5 cm tykk og stikk ut smultringer. Bruk minst mulig mel til utbakingen. Jo mindre mel, jo finere smultringer. 
  • Varm opp smult til ca. 180 °C og stek smultringene gylne på begge sider. 

Tante Astrids smultringer har blitt bakt av mange generasjoner bakover.

>> Se vår samleside med julekaker som sikrer julestemning.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
20 stemmer