Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? cirka 20 kaker
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? cirka 20 kaker

Glutenfrie krumkaker

Krumkaker er en av de mest populære julekakene, og er også den eldste av julekakene våre. Her er oppskrift på en knasende sprø variant uten gluten.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret i en kjele og sett til avkjøling.
  • Pisk egg og sukker til lett eggedosis.
  • Rør forsiktig inn det avkjølte smøret og de tørre ingrediensene. Tilslutt rører du inn vannet.
  • Sett røren kaldt i minimum en time.
    Dersom røren er blitt for tykk kan du tilsette mer vann.
  • Smør krumkakejernet med smør og varm godt opp.
  • Legg en teskje røre på midten av jernet, og stek til krumkakene er gyllenbrune.
  • Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne mens kaken fremdeles er varm, eller legg dem over en kopp til krumkakeskåler.
  • Avkjøl kakene før du pakker dem bort. Krumkaker oppbevares best i en kakeboks av metall.

Finn flere oppskrifter på kakene som skaper julestemning

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
13 stemmer