Potetvafler og pølser
Potetvafler og pølser er en tradisjon i Østfold hvor de spiser pølse i vaffel istedenfor pølse i brød eller lompe. Smaker deilig med ketchup og sennep.
Ingredienser
100 g smør
5 egg
¼ ts salt
3 dl hvetemel
4 dl ferdig potetmos
½ ts bakepulver
4 dl melk (noe av melken kan erstattes med kulturmelk eller rømme)
Tilbehør
pølse
løk
ketchup
sennep
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret og bland all ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
- La røren stå i minst 15 minutter slik at melet får svelle. Røren skal være som en tykk saus.
- Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist.
Vaflene kan brukes på samme måte som lomper og serveres med ketchup og sennep.
>> Her finner du alle våre oppskrifter på vaffelrøre.