Rufusbrød
Rufusbrød er et lite, søtt brød med mye smak, som passer fint til julelunsjen. Pakket inn med bånd og gavelapp blir det fort en hyggelig julegave.
Ingredienser
7 dl vann
200 g sammalt rug, grov
1 kg hvetemel
1 ss mørk sirup
100 g solsikkekjerner
50 g gjær
1 ss salt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm vannet til ca. 30 °C. Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i fire like store emner. Trill emnene til store boller og form til avlange brød.
- Fukt brødene på toppen og rull dem i sammalt rug, grov eller fin.
- Legg over på en stekeplate med bakepapir, og la etterheve til dobbel størrelse.
- Brødene stekes midt i ovnen ved 225 °C i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv også matpakkebrød og ekstra grovt surdeigsbrød.