Grove pannekaker med kremost og røkelaks
Grove pannekaker med kremost og røkelaks passer på koldtbordet eller som en god forrett. Pannekakene er laget av grov rug og og fin hvete med et dryss salvie.
Ingredienser
Pannekakerøre:
6 dl lettmelk
2 dl sammalt hvete, fin
1 dl sammalt rug, grov
½ ts salt
3 egg
3 ss smeltet smør
3 ss hakket frisk salvie
Fyll:
150 g kremost lett
12 skiver røkelaks
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pannekakerøre: Bland sammen mel og salt, og rør inn rundt halvparten av melken. Rør til en glatt røre og tilsett smeltet smør. Visp sammen eggene og ha det i røren sammen med resten av melken. Rør til alle klumper er borte, før du blander inn salvien.
- La røren svelle i 15 minutter, før du begynner å steke.
- Stek pannekakene på middels høy varme.
Tips: Hvis du syns røren er for tykk kan du inn litt mer melk.
- Smør en stor spiseskje med kremost på hver pannekake, og legg på en skive røkelaks. Rull sammen, og skjær hver pannekake i munnfullstore biter. Skjær dem gjerne litt på skrå for et flottere uttrykk.
Prøv også fylte lefser og kalkunruller på tapasbordet.