Mini Victoria sponge cake
Mini Victoria sponge cake er en saftig minikake av smør, sukker og egg som du baker i muffinsbrett. Server delt i to med pisket krem, eller kremost og jordbær.
Ingredienser
125 g usaltet meierismør, romtemperert
175 g sukker
3 egg
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss melk pluss ekstra om nødvendig
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 170° C. Smør og strø et muffinsbrett med plass til tolv. Du kan eventuelt bruke andre små former.
- Pisk smør og sukker luftig. Ha i eggene, ett om gangen og pisk godt. Bland inn mel og bakepulver, og rør i melk for å lage en bløtere konsistens. Ha i mer melk om nødvendig.
- Fordel blandingen i formene og stek i 10-15 minutter til de er gylne.
- Avkjøl kakene litt i formene, før du har dem over på en rist og avkjøler helt.
Tips: Sponge cakes er gode å dele i to og fylle med lemon curd og pisket krem, eller kremost og jordbær.
Er du glad i å bake i muffinsbrettet? Prøv også eplemuffins, bærmuffins eller grove muffins med brunost.