Ostepiroger
Ostepiroger med skinke, revet ost, oregano og tomatsaus er enkle å lage, og smaker godt som snacks, turmat eller som rett på koldtbordet.
Ingredienser
Deig:
3 dl melk
½ pakke gjær
3 ss naturell olje
½ ts salt
½ ts sukker
8 dl hvetemel
Fyll:
200 g kokt skinke i biter
200 g revet hvitost
200 g revet parmesan
1 ss frisk oregano
1 ss tomatsaus (valgfritt)
1 egg til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm melken til den er fingervarm (37 °C) og smuldre i gjæren. Ha olje, salt, sukker, og det meste av hvetemelet i en bakebolle. Tilsett den lunkne melkeblandingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Når deigen hever lager du fyllet: Bland sammen skinkebiter, revet ost, oregano og tomatsaus etter ønske.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og del i 20 like store emner. Kjevle eller trykk emnene ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over.
- Trykk pirogene sammen med en gaffel og pensle med sammenpisket egg.
- Sett pirogene på en stekeplate med bakepapir og la etterheve i ca. 10 minutter.
- Stek pirogene midt i ovnen ved 220 °C i 12 – 15 minutter. Server nystekt.
Tips til enkel mat til koldtbordet? Prøv grove pølsehorn, pizzasnurrer eller fylte lefser.