Stjernebiscotti
Stjernebiscotti er Italienske kjeks med stjerneanis, pecannøtter og havregryn, og er perfekt følge til julegløggen.
Ingredienser
3 store egg
½ ts salt
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
Frø fra 1 vaniljestang
1 hel stjerneanis
Revet skall av 1 sitron
1 ts bakepulver
100 g havregryn
150 g pecannøtter grovt hakket
300 g siktet hvetemel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha egg og salt i en bakebolle og pisk luftig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Pisk inn sukker. Tilsett vaniljeessens og sitronskall.
- Knus stjerneanis i en morter og sikt inn krydderet. Ikke ta med store biter. Rør inn bakepulver, havregryn og grovhakkede pecannøtter. Elt til slutt inn hvetemel. Deigen skal bli fast og mulig å forme på kjøkkenbenken.
- Del deigen i tre like store emner. Trill hvert emne til en pølse som legges på en stekeplate med bakepapir. Press pølsene forsiktig ned med håndbaken. Pølsene skal være ca. 2 cm høye og 5 cm brede.
- Stek kakene midt i ovnen på 175° C i 25–35 minutter. Avkjøl på rist.
Disse kakene skal være harde, så pass godt på tennene!Oppskriften er laget av Anne Cathrine Gulbrandsen i forbindelse med en tidligere konkurranse.
Glad i italienske småkaker? Her er oppskrift på tradisjonelle biscotti.