Nøttepålegg – hasselnøttsmør
Hjemmelaget nøttepålegg av hasselnøtter, kjempegodt på brødskiven med banan og litt honning. Pålegget passer for alle, også veganere og vegetarer.
Ingredienser
250 g hasselnøtter
1 ss kokosolje
1 ts brunt sukker
1 klype salt
2 grove brødskiver
1 banan
1 ss hakkede hasselnøtter
Litt honning
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Fordel hasselnøttene på et stekebrett med eller uten bakepapir. Rist hasselnøttene midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 175 °C. Pass på at hasselnøttene ikke blir brent.
- La hasselnøttene avkjøles litt før du piller av løst skall. Dette tar litt tid ettersom man må pille én og én nøtt. Hvis du ser at skallet sitter veldig løst på hasselnøttene kan du ta de en sil og riste av skallet. La nøttene avkjøle seg helt før neste steg.
- Ha hasselnøtter, olje, sukker og salt i en blender og kjør til en klissete, seig masse. Jo lenger du kjører nøttepålegget i blenderen, jo mer flytende blir det.
- Smør nøttepålegg på to grove skiver og topp med bananskiver og hakkede hasselnøtter. En dæsj honning smaker også godt på brødskiver med nøttepålegg.
På jakt etter mer vegetarpålegg? Prøv en næringsrik rødbetehummus eller en sunn og grønn pesto.