Dill- og sitronloff
Dill- og sitronloff er den perfekte loffen til fisk og skalldyr. Prøv med ferske reker, eller som tilbehør til en deilig fiskesuppe.
Ingredienser
6 dl vann
1 kg hvetemel
1 ts salt
1 pakke gjær
1 bunt frisk dill
Saften og skallet av 1 sitron
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm vannet til det er ca. 37 °C og rør ut gjæren i vannet. Tilsett mel, salt og sitronsaft. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Tilsett finhakket dill og revet sitronskall og elt deigen videre til den er smidig og har en blank overflate.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i to like store emner, form til brød og ha i brødformer.
- Dekk med plast eller et klede, og la brødene etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 15 minutter.
- Stek brødene midt i ovnen ved 250 °C. Etter 10 minutter senker du temperaturen til 220 °C og steker brødene videre i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Server dill- og sitronloff sammen med ferske reker eller annen deilig sjømat eller fiskesuppe.