Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Dill- og sitronloff

Dill- og sitronloff er den perfekte loffen til fisk og skalldyr. Prøv med ferske reker, eller som tilbehør til en deilig fiskesuppe.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet til det er ca. 37 °C og rør ut gjæren i vannet. Tilsett mel, salt og sitronsaft. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Tilsett finhakket dill og revet sitronskall og elt deigen videre til den er smidig og har en blank overflate.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Del deigen i to like store emner, form til brød og ha i brødformer.
  • Dekk med plast eller et klede, og la brødene etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 15 minutter.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 250 °C. Etter 10 minutter senker du  temperaturen til 220 °C og steker brødene videre i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
    Tips: Server dill- og sitronloff sammen med ferske reker eller annen deilig sjømat eller fiskesuppe.

Finn mer om samme tema:

0 / 5