Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Bollefest i hele Norge!

Fredag 16. juni var det bollefest over hele landet i anledning skolebrødets dag og sommerfri.
Skriv ut

Opplysningskontoret for brød og korn etablerte i år skolebrødets dag til siste fredag før sommerferien. Etter et flittig år på jobb eller skole er det lov å kose seg litt!

 

Og årets skolebrødets dag ble en bollefest over hele landet. Over 100 bakerier i tillegg til bakeriutsalg i Meny og Rema 100 butikker deltok på feiringen.

 

> Oversikt over alle bakerier som var med.

 

Det ble kjørt konkurranser, give-aways og spesialtilbud til ære for skolebrødet. Ola og Kari Nordmann kunne blant annet vinne skolebrød-t-skjorter, kupong på spis så mange skolebrød du vil og skolebrød til sommeravslutningen. Det var og kjempestore skolebrød på 1 kg å få kjøpt.

– Tilbakemeldingene fra bakeriene er gode, de melder om fornøyde kunder og økt salg, forteller Torunn Nordbø, daglig leder ved Opplysningskontoret for brød og korn.

Vi synes dette er utrolig gøy at så mange bakerier og forbrukere var med på feiringen.

 

Skolebrød er en særegen norsk greie, og vi nordmenn liker vårt skolebrød. Det er den kategorien søtbakst norske bakerier selger mest av, ca. 8000 tonn hvert år.

Bollen engasjerer også på sosiale medier. Trolig fikk mellom 3-400 000 nordmenn med seg matdagen via #skolebrødetsdag. 

 

> Bak skolebrød selv!

 

Opplysningskontoret for brød og korn feiret skolebrødets dag med å dele ut nybakte skuleboller på sommeravslutningen til Kjølsdalen Montessoriskule i Nordfjord.

 

– Elevane driv skulekjøkenet sjølv, kvar dag, heile året. Der har dei sjølv ansvaret for at alle får variert og sunn mat til kvart skulemåltid, at alle har tilgang til frukt og grønt minst 2 gonger pr. dag, og at det til ein kvar tid ser reint ut, og er hygienisk å vere og jobbe. Desse borna og ungdomane fortener verkeleg ein skulebolle til avslutninga den 16. juni, slik begrunner rektor Thomas Hals hvorfor akkurat hans elever skulle få vinne skolebrød. Vi var helt enig, disse flinke elevene fortjente virkelig å få skolebrød. 

 

Bildedryss fra feiringen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Finn mer om samme tema: