Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kriminelt godt til påske

God mat, turer på fjellet og ikke minst påskekrim. Gode, gamle tradisjoner som vi nordmenn holder fast ved år etter år.
Skriv ut

Sitter familien mye inne denne påsken? Vi kan friste med en ny vri på gamle tradisjoner.

 

Påske er for nordmenn synonymt med krim, både på tv, i radio og i bokform. Tradisjonen er særnorsk, og startet trolig i 1923 når Gyldendal reklamerte stort for en ny krimbok av Nordahl Grieg og Nils Lie. Boken, «Bergenstoget plyndret i natt», ble framstilt som en vanlig nyhetssak i Aftenposten, og avisen ble nedringt av fortvilte lesere som hadde familie og venner på toget. Boken solgte godt, og det var tydelig at leserne likte idéen om krim som en del av påskekosen.

 

>> Tips til påskefrokosten 

 

Flere medier kastet seg på krim-trenden, og etter hvert har mord og mysterier stadig fått en større og større plass i den norske påskefeiringen, hjemme eller på hytta, til både de store og små sin begeistring.

 

Årets påske blir kanskje litt annerledes, men tradisjoner er ment for å holdes. Hvorfor ikke kombinere god mat med krim? Hold familien samlet foran årets påskekrim på TV-en og server en god sitronkake til, eller bak deilige engelske korsboller som du kan nyte sammen med en spennende bok.

 

5 kriminelt gode oppskrifter:

 

  1. Surdeigsblings med fransk omelett – en deilig kvelds med en krimbok for hånden, eller for deg som koser deg like mye med god mat som søtt. 
  2. Søt gjærbakst er alltid godt, og i påsken passer det godt med Korsboller, også kalt hot cross buns, en engelsk påsketradisjon.
  3. Saftig sjokoladekake faller garantert i smak hos hele familien, og er enkel å bake.
  4. Fine påskeharer med hjemmelaget nøttepålegg, banan og honning er ikke feil til påskekosen.
  5. Det kan bli mye søtt i påsken, så da kan en frisk og utrolig god sitronkake være tingen til påskekrimmen.

>> Se vår samleside for påskekosen her

 

Sist oppdatert 23. mars 2020

Les eller skriv kommentarer