Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

10 kriminelt gode påskekaker

Ingen påske uten påskekrim! Vi har funnet frem 10 kaker som passer godt som følge til påskens mysterier.
Skriv ut

Påske er for nordmenn synonymt med krim, både på tv, i radio og i bokform. Tradisjonen er særnorsk, og startet i 1923 når Gyldendal reklamerte stort for en krimboken Bergenstoget plyndret i natt av Nordahl Grieg og Nils Lie. Forlaget markedsførte boken med en annonse i Aftenposten som fikk det til å se ut som at toget virkelig var blitt plyndret. 

 

Etter hvert har mord og mysterier stadig fått en større og større plass i den norske påskefeiringen, hjemme eller på hytta. Og når man skal kose seg med påskekrimmen, hvorfor ikke ifølge med noen kriminelt gode kaker?

 

Her har vi funnet frem noen kaker som inspirerer til ekstra kos i påsken.

 

1. Sitronkake

Påskekake

En syrlig og deilig sitronkake er en klassisk formkake perfekt til familieselskapet. Kaken kan serveres som den er, eller pyntes med melisglasur og raspet sitronskall. Smaker nydelig med en skje vaniljeis ved siden av.

 

2. Sjokoladekake

Sjokoladekake til påske

Denne enkle oppskriften gir en saftig og søt sjokoladekake som garantert faller i smak. Pyntes gjerne med appelsinskall, gule seigmenn eller geletopper.

 

3. Brownies 

Brownies til påske

Brownies har seilt opp som den aller mest populære sjokoladekaken de siste årene – denne er en av våre mest besøkte oppskrifter i hele oppskriftsdatabasen vår. Det skjønner vi godt, for den gir garantert gode brownies. Serveres som den er eller med koselig påskemarsipan på topp.

 

4. Grov gulrotkake

Gulrotkake til påske

Med fullkorn og litt mindre sukker er denne gulrotkaken en litt sunnere festkake – men minst like koselig, saftig og holdbar som den klassiske.

 

5. Fyrstekake

Fyrstekake til påske

Fyrstekake er fremdeles barndommens påskekake for mange og en skikkelig god klassiker. Vår oppskrift har rikelig med mandelfyll, som gjør den ekstra god og saftig. Kaken er holdbar og fin å fryse.

 

6. Påskecupcakes

Påskecupcakes

Påskecupcakes er lekkert gulpyntede muffins fra Dampbageriet i Kristiansand – så vakre at man knapt kan spise dem.

 

7. Påskespeilegg

Påskespeilegg

Disse godsakene kan lure selv de beste av oss. En enkel rullekake med krem og aprikos på toppen trylles om til lekre påskespeilegg. Garantert påskestemning!

 

8. Havrekuler

 

Havrekuler med kakao er perfekt hjemmelaget godterier til påskeegget. Disse kan lages på forhånd og oppbevares i fryseren eller i kjøleskapet.

 

9. Gule bomber

Gule bomber til påske

Gule bomber er smaken av suksessterte i konfektaktig form! Med knasende nøttebunn og silkemyk smørkrem ser de ekstra lekre ut på påskens kakebord.

 

10. Kvæfjordkake

Kvæfjordkake til påske

Verdens beste, og kjent som kvæfjordkake, er ikke bare god, men og overraskende enkel å lage! Imponér gjestene dine med verdens beste kake i påsken.

 

God påske!

 

>> Se vår samleside for påskekosen her

 

Sist oppdatert 23. mars 2023

Finn mer om samme tema: