Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 porsjoner

Fyrstekake

Fyrstekake er en gammel klassiker. Oppskriften vår har rikelig med mandelfyll, som gjør den ekstra god og saftig. Kaken er holdbar og fin å fryse.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Pisk smør og sukker hvitt. Rør inn egg og eggeplommer. Sikt i mel blandet med bakepulver. Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig mens du lager mandelfyllet.
  • Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite.
  • Legg bakepapir i en rund form eller smør den godt.
  • Trykk ut 2/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten.
  • Fordel mandelfyllet over bunnen.
  • Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 2 cm brede strimler som du legger over mandelfyllet i et skrått rutemønster. Legg en strimmel rundt kanten, slik at alle endene blir dekket.
  • Pensle deigen med sammenvispet egg og dryss over hakkede mandler om du vil ha en ny vri.
  • Stek fyrstekaken midt i ovnen ved 180 °C i 30 minutter eller til kaken er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøles kaken på rist.

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
36 stemmer