Fyrstekake
Fyrstekake er en gammel klassiker. Oppskriften vår har rikelig med mandelfyll, som gjør den ekstra god og saftig. Kaken er holdbar og fin å fryse.
Ingredienser
Bunn:
175 g smør
125 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 egg
2 eggeplommer
Fyll:
200 g mandler
200 g melis
2 eggehviter
egg til pensling
hakkede mandler til pynt (kan sløyfes)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk smør og sukker hvitt. Rør inn egg og eggeplommer. Sikt i mel blandet med bakepulver. Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig mens du lager mandelfyllet.
- Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite.
- Legg bakepapir i en rund form eller smør den godt.
- Trykk ut 2/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten.
- Fordel mandelfyllet over bunnen.
- Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 2 cm brede strimler som du legger over mandelfyllet i et skrått rutemønster. Legg en strimmel rundt kanten, slik at alle endene blir dekket.
- Pensle deigen med sammenvispet egg og dryss over hakkede mandler om du vil ha en ny vri.
- Stek fyrstekaken midt i ovnen ved 180 °C i 30 minutter eller til kaken er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøles kaken på rist.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest