Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 krabbeloff
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 krabbeloff

Krabbeloff

Krabbeloff er en loff som er formet som en krabbe og fylt med ferske reker. Artig, innbydende og annerledes brød til rekefesten om sommeren.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret opp i terninger og la mykne på en tallerken i romtemperatur.
  • Varm melken til den er fingervarm, 37°, og smuldre i gjæren. Bland inn mel, sukker og salt i bollen og tilsett hvetemelet litt etter litt. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du smøret litt etter litt. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del i biter. Form bitene til en stor krabbe, eller bruk fantasien til å lage andre brøddyr.
  • Dekk brøddyret med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle med sammenvispet egg. Stek krabbeloffen midt i ovnen på 230 °C  i ca. 25 minutter eller til det er gyllenbrunt. Avkjøl på rist.

>> Gjøre det litt enklere? Prøv vår klassiske loff eller smørloff.  

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme