Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Smørrebrød med panert fisk og reker

Herlige danske smørrebrød signert kjendiskokken Ole Martin Alfsen. Panert fisk og reker er klassikere på høye smørbrød, og supert som middagsrett.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

De hjemmelagde sausene kan gjerne erstattes med ferdiglagde sauser. Ønsker du å lage dem fra bunnen av, er det best å lage dem ferdig først.

Slik gjør du

  • For thousand island-sausen: Ha creme fraiche i en bolle og tilsett tomatpuré, majones, ketchup, hvitløk, sitronsaft og worcestersauce.
  • Pisk dressingen sammen og tilsett paprikapulver og sukker.
  • Pisk videre og smak  til med salt, pepper og litt tabasco. 
  • Ramsløkmajonesen: Kjør majones og ramsløk sammen i en blender.
  • Bland inn salt og pepper i hvetemelet. Ha det på en tallerken. Pisk sammen egget og ha det over på en annen tallerken. Ha brødrasp over på en tredje tallerken.
  • Tørk to av fiskefiletene med kjøkkenpapir. 
  • Vend filetene først i melblandingen, så i eggeblandingen og til slutt over i brødraspet.
  • Stek fiskefiletene gylne på begge sider i en middelsvarm stekepanne med smør.
  • Tørk resten av fiskefiletene med kjøkkenpapir. Rull hver av dem sammen fra hodedel til haledel. Sett sammen ved hjelp av en liten trepinne, som en tannpirker uten smak.
  • Kok opp vann, hvitvin og smør. Legg forsiktig fiskerullene ned i kjelen og la det dampes i et minutt. Ta kjelen av varmen og la fisken trekke i kjelen med lokk i noen minutter. Ta rullene forsiktig opp, og legg dem på en tallerken med et rent kjøkkenhåndkle.
  • Skrell asparges fra under knoppen og helt ned med en rotskreller. Skjær bort de nederste 2–3 centimeterne.

  • Kok opp vann i en stor, vid kasserolle. Tilsett sitronsaft, salt og sukker. Legg forsiktig i asparges og kok dem i 5 -10 minutter, avhengig av størrelse. Bruk en liten spiss kniv for å sjekke om aspargesene er møre.

  • Smør brødskivene og legg på salat. Fordel rekene på to av skivene, topp disse med hver sin fiskerull, og legg på en klikk med ramsløkmajones.
  • Legg på de ferdigstekte panerte fiskefiletene, del aspargesene i to, og fordel dem på fisken sammen med ruller av agurk og thousand island-saus. 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer