Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Ukens julemål 2

Hele førjulstiden gir vi deg ukens julemål – en ukeplan for julebaksten bestående av tre julekaker med handleliste og utstyrsliste, samt noen tips for bakelogistikk og forberedelser.
Skriv ut

Baking er en superhyggelig aktivitet å gjøre sammen både med venner og familie som garantert gir julestemning. Og de fleste julekakene er egentlig ikke så vanskelig å lage, du skal bare vite hva du trenger og hvordan du gjør det. Senk skuldrene, vi har oppskriftsfilmer og gjort planleggingen for deg. Kos deg med julens gjøremål. 

 

Men man verken må eller trenger å bake alle julekakene selv til jul. Bakeri og butikker tilbyr masse gode julekaker. Uansett, bli inspirert og fristet til å spise julekaker!

 

UKEPLAN JULEBAKST #2

3. Goro

> Oppskrift på goro.

 

1. Kakemenn

Hele oppskriften på kakemenn finner du her. 

 

2. Krumkaker

>>Se fullstendig oppskrift på krumkaker.

 

HANDLELISTE:

1,1 kg sukker
1,7 kg hvetemel
½ l lunkent vann
5 egg
500 g smør
1 ¼ dl kremfløte
50 g sjokolade
½ sitron
1 ss hornsalt
1 ts kardemomme 
 

UTSTYRSLISTE:

  • Vanlige redskaper: Vekt, dl-mål, måleskjeer, bakeboller med lokk (eller plastfolie), visp, miksmaster, sleiv, slikkepott, rivjern, kniv, stekespade, kjevle, liten kjele, bakepapir, stekebrett, rist og selvfølgelig kakeboks til julekakene
  • Spesielle redskaper: Kakemennformer, krumkakejern og kremmerhus, gorojern (fås kjøpt i vanlige kjøkkenbutikker) – også trenger du litt papp, pen og saks til å klippe ut mønster til gorokakene. 

Forrige ukeplan finner du her.

 

Blir du sulten inni mellom all bakingen og juleforberedelsene så kan du lage deg en juleblings. Alt du trenger er godt brød og julepålegg – eller la deg inspirere denne:

Julefocaccia med ribberull

En deilig sandwich med smak av jul; focacciabrød med salat og ribberull.