Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Ukens julemål 1

For mange kan det virke uoverkommelig og stress å skulle bake julekaker. Men med litt planlegging så kan alle bake litt til jul.
Skriv ut

Baking er en superhyggelig aktivitet å gjøre sammen både med venner og familie som garantert gir julestemning. Og de fleste julekakene er egentlig ikke så vanskelig å lage, du skal bare vite hva du trenger og hvordan du gjør det. Senk skuldrene, vi har oppskriftsfilmer og gjort planleggingen for deg. Kos deg med julens gjøremål. 

 

Hele førjulstiden gir vi deg ukens julemål – en ukeplan for julebaksten bestående av tre julekaker med handleliste og utstyrsliste, samt noen tips for bakelogistikk og forberedelser. Men man verken må eller trenger å bake alle julekakene selv til jul. Bakeri og butikker tilbyr masse gode julekaker. Uansett, bli inspirert og fristet til å spise julekaker!

 

Ukeplan julebakst #1

1. Smultringer

>> Oppskrift på smultringer 

 

2. Kokosmakroner

>> Oppskrift på kokosmakroner

 

3. Fattigmann

 >> Oppskrift på fattigmann

 

Handleliste:

1,5 kg hvetemel

500 g sukker

50 g smør 

3,5 dl kremfløte

3 dl seterrømme

13 egg

1/2 dl cognac

2 ts hornsalt

1,5 ts kardemomme

3 pk smult

200 g kokos

 

UtstyrsLISTE:

  • Vanlige redskaper: Vekt, dl-mål, måleskjeer, skjeer, 2 bakeboller med lokk (eller plastfolie), visp, miksmaster, sleiv, slikkepott, kjevle, liten kjele, stor kjele med lokk, bakepapir, stekebrett, rist, avispapir/kjøkkenpapir og selvfølgelig kakeboks til julekakene
  • Spesielle redskaper: Smultringstikke og trinsekutter (fås kjøpt i vanlige kjøkkenbutikker)
Havrescones med okserull

I mellom slagene kan du nyte en havrescones med julepålegg. Klikk på bildet for oppskrift.