Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer (+ 4 timer hviletid)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 40 kaker
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer (+ 4 timer hviletid)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 40 kaker

Fattigmann

Fattigmann er en av de tradisjonelle smultkakene til jul. Hemmeligheten bak ekstra god smak på kaken er en dæsj god cognac og litt kardemomme.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha sukker og eggeplommer i en bolle og visp godt sammen til en lett eggedosis. 
  • Rør forsiktig inn pisket kremfløte og konjakk i eggedosisen.
  • Tilsett kardemomme og hvetemel, la litt av melet være igjen til utbakingen. Rør deigen godt sammen.
  • Dekk bollen med plast og sett deigen kaldt i minst 4 timer eller til neste dag. 
  • Kjevle ut tynne leiver på et melet bakebord, små porsjoner om gangen. Bruk en linjal eller pappmal og trinsekutter for å skjære ut ruter på ca. 5 cm * 10 cm. For å lage den karakteristiske fattigmann-kaken skjærer du et snitt på langs midt i snippen, og trekker forsiktig den ene enden av snippen igjennom hullet.
  • Varm opp smultet i en kjele med lokk til 180 °C. Hvis du ikke har termostat kan du sjekke temperaturen ved å stikk en tresleiv ned i kjelen, når det freser rundt den er smultet varm nok. Pass på at smultet ikke blir for varmt under kokingen. Legg ikke flere fattigmann oppi kjelen enn du klarer å passe på. Snu kakene når de flyter opp, og la steke til de blir lysebrune. Fisk fattigmann-kakene opp med en tresleiv eller gaffel, la fettet renne litt av før kakene avkjøles på rist med kjøkkenpapir eller avispapir under.

 Se hvordan du lager fattigmann:

Oppskrift på verdens beste smultringer. 

 

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
3 stemmer