Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? over 60 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 30 appelsinkaker
Hvor lang tid tar det? over 60 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 30 appelsinkaker

Appelsinkaker

Appelsinskaker med deilig smak av nellik er ny favoritt blant julekakene. Topping av kandisert appelsinskall og mørk sjokolade setter prikken over i´en!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Pisk smør og sukker luftig og hvitt. Bland sammen mel, hakket kandisert appelsinskall og malt nellik. Bland inn romtemperert smør og sukker, bland alt til en fast deig.
  • Sett deigen i kjøleskapet i minst 15–30 minutter.
  • Dekk en stekeplate med bakepapir og legg deigen på papiret. Trykk den ut med en gaffel til et rektangel på 25×35 cm.
  • Stek deigen midt i ovnen på 200° C i 13–15 minutter.
  • Ta ut stekeplaten og trykk ut ønsket form med en utstikker eller bruk en kniv og skjær deigen i den formen du selv vil. Dette må gjøres med en gang kakedeigen er ute av ovnen mens den er varm. Avkjøl på rist.
  • Smelt sjokolade i vannbad. Bruk en gaffel eller dekorpinne til å lage striper over kakene. Legg en ekstra sjokoladeklump på midten for å feste en bit kandisert appelsin. 
    Tips: Hvis det blir deigrester til overs etter at du har trykket ut kakene, kan du bruke dem som tilbehør til en dessert eller over yoghurten. Server det for eksempel til riskremen eller over sjokolademoussen i juleselskapene.
    Caroline C. Bogen står bak denne oppskriften som vant en av våre julekonkurranser.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme