Appelsinmuffins til påske
Appelsinmuffins blir garantert en favoritt til påskekosen! Nypresset appelsinjuice i trippel dose gir ekstra saftige muffins med frisk smak.
Ingredienser
150 g smør
1 ½ dl sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
Revet skall av ½ appelsin
¾ dl appelsinjuice eller presset appelsinsaft
Til dynking:
Saft av ½ appelsin
Melisglasur:
4 ss melis
Ca. 1 ss saft av appelsin
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør sammen smør og sukker i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser til det er luftig, hvitt og kremaktig.
- Ha i ett og ett egg. Bland røren godt sammen mellom hvert egg.
- Sikt sammen bakepulver, vaniljesukker og mel, og ha det i røren. Bland alt godt sammen.
- Ha i revet appelsinskall og saft av appelsin. Vend røren sammen.
- Fordel muffinsformer i et muffinsbrett. Bruk en isskje eller to spiseskjeer, og fyll røren i formene.
- Sett muffinsbrettet på rist, på nest nederste rille i ovnen. Stek på 175 °C i 12-15 minutter, eller til appelsinmuffinsene har fått en fin gyllen farge.
- Klem gjerne litt ekstra appelsinjuice over muffinsene når du tar dem ut av ovnen, da blir de ekstra saftige! Avkjøl på rist.
- Bland sammen melis og appelsinjuice til en melisglasur.
- Ha melisglasur på appelsinmuffinsene etter at de er godt avkjølt. Pynt gjerne med revet appelsinskall.
Kilde: MatPrat