Bærterte
Ingredienser
Tertebunn:
Vaniljekrem:
Friske bær:
Slik gjør du
-
Tertebunn: Bland de tørre ingrediensene sammen med romtemperert smør. Tilsett eggeplommer, avkjøl og la deigen bli hard.
-
Kjevle ut deigen og skjær til bunnen så den passer i en springform på 22 cm i diameter.
-
Stek kaken midt i ovnen ved 165 °C i 30 minutter. Avkjøl på rist.
-
Fyll: Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Kok opp melk, frø og vaniljestang. La vaniljemelken hvile en time, evt sett kaldt over natten for mer vaniljesmak.
-
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
-
Ta ut vaniljestangen av vaniljemelken, kok den opp igjen og hell den over eggedosisen med konstant pisking. Hell blandingen tilbake i kasserollen. Kok opp en gang til med konstant pisking. Ta kasserollen av varmen, pisk inn smøret og avkjøl.
-
Spre et tykt lag med vaniljekremen på kakebunnen og dekk med sesongens friske bær.