Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 bartekake
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 bartekake

Bartekake

Bartekake er en morsom kake med browniebunn og lakristopping som passer perfekt til movember. Hvert år i november oppfordres menn i hele verden til å la barten gro. Dette er for å øke bevisstheten og endre holdningene rundt menns helse, samt samle inn penger til støtte for Kreftforeningens arbeid. 
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kakebunn: Bland alt det tørre. Tilsett egg og smeltet smør, og bland godt. Fordel røren i en 22 cm smurt rund form.
  • Stek kaken midt i ovnen på 150 °C i ca. 40 minutter. Stekeovner varierer ofte i temperatur, sjekk derfor mot slutten av steketiden, om kaken nærmer seg ferdig. Kaken skal være litt seig.
  • Del kaken på midten i et bølgemønster (likt yin og yang). Snu den ene kakedelen og plasser dem med den runde siden mot hverandre og bartetuppen oppover. 
  •  Lakrisglasur: Bland sukker og vann i en kjele. Kok opp, og rør inn lakrisstengene på svak varme. Rør til lakrisen har smeltet. Ha til slutt i smøret og visp godt. La glasuren avkjøle en kort stund før du fordeler den utover kaken. 
  • Vent noen minutter til lakrisen stivner litt, så bruker du baksiden på en gaffel el. til å stripe opp bartemønstret.
    Tips: Om du ikke er så glad i lakris går fint an å bruke sjokoladeglasur istedenfor.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
1 stemme