Blåbærmuffins
Blåbærmuffins med havregryn, sammalt hvete og blåbær er enkel og mettende kosemat du lager på bare 40 minutter. Ta med i matpakken eller server på fest.
Ingredienser
60 g havregryn
3 dl melk
250 g sammalt hvete, fin
3 ts bakepulver
½ ts salt
150 g sukker
100 g blåbær
1 egg
6 ss rapsolje
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland havregryn og melk. La det trekke i 10 minutter.
- Bland sammen mel, bakepulver, salt, sukker og blåbærene i en stor bolle.
- Rør inn et sammenvispet egg og oljen i havreblandingen. Tilsett havreblandingen sammen med det tørre. Rør til det så vidt er blandet, og fyll røren i smurte muffinsformer.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter. La dem avkjøles i minst fem minutter før de tas ut av formene.
Tips: Blåbærene gir lett deigen en mørk farge. For å unngå dette, kan blåbærene drysses over muffinsrøren etter at den er fordelt i muffinsformene.
>> Se også våre sjokolademuffins eller grunnoppskrift på muffins!