Brekks økologiske brød
Brekks økologiske brød er saftig og utrolig godt. Det er signert tidligere landbruksminister Lars Peder Brekk og ble utviklet under lanseringen av Handlingsplan for økologisk mat.
Ingredienser
10 ½ dl vann
½ pk gjær
750 g økologisk hvetemel
500 g økologisk sammalt hvete, grov
150 g økologisk hvete, helkorn klemt eller knust
100 g økologisk sesamfrø
15 g havsalt
vann til pensling, sesamfrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm vannet til det er fingervarmt. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Ha mel, frø og salt i en bakebolle og bland sammen. Hell i gjærblandingen.
- Elt deigen til den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i ca. 90 minutter. Elt deigen forsiktig 3-4 ganger i løpet av hevetiden.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord og del den i tre like store emner. Form emnene til brød.
- Legg brødene i godt smurte 1,5-liters brødformer. Dekk med plast eller et klede, og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- Pensle brødene med vann, og dypp dem i sesamfrø.
- Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50-60 minutter. Avkjøl på rist.