Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Brekks økologiske brød

Brekks økologiske brød er saftig og utrolig godt. Det er signert tidligere landbruksminister Lars Peder Brekk og ble utviklet under lanseringen av Handlingsplan for økologisk mat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet til det er fingervarmt. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Ha mel, frø og salt i en bakebolle og bland sammen. Hell i gjærblandingen.
  • Elt deigen til den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i ca. 90 minutter. Elt deigen forsiktig  3-4 ganger i løpet av hevetiden.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord og del den i tre like store emner. Form emnene til brød. 
  • Legg brødene i godt smurte 1,5-liters brødformer. Dekk med plast eller et klede, og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Pensle brødene med vann, og dypp dem i sesamfrø.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50-60 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

2.6 / 5
50 stemmer