Brødhjerter
Herlige små hjertebrød som passer perfekt i matpakken helt uten pålegg. Bak en stor porsjon og frys ned, så kan du ta opp etterhvert som du ønsker.
Ingredienser
350 g sammalt hvete, grov
250 g hvetemel
1 ts salt
2 ts sukker
3 ½ dl vann
1 pk gjær
200 g revet hvitost
200 g smårettskinke
100 g finhakket purre
3 ss olje
egg til pensling
sesamfrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha mel, salt, sukker og vann i en bakebolle, og smuldre i gjæren i vannet.Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin, i ca. 10 minutter på lav hastighet. Ha deretter i skinke, finhakket purre, revet ost og olje og elt dette inn i deigen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv, ca. 2 cm tykk. Bruk en en pepperkakeform til å stikke ut hjerter. Legg brødhjertene på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Dekk brødhjertene med plast eller et klede, og la de etterheve til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter.
- Pensle lett med sammenvispet egg, og dryss over sesamfrø.
- Stek brødhjertene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv også våre oppskrifter på grove horn med ost og skinke eller matmuffins med fetaost og cherrytomater i matpakken.
>> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!