Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? To porsjoner
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? To porsjoner

Brødkroketter med byggmajones

Assisterende kjøkkensjef Niklas Björck på Slottet har laget en fantastisk brødrett med byggmajones. Brødkrokettene kan være en middag i seg selv, eller serveres i en salat.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Strimle løk og stek den i solsikkeoljen i en vid kjele på høy varme, til løken er godt karamellisert. Tilsett litt av kraften, slik at du får med alle de gode smakene av løken.
  • Ha løken over i en blender. Pass på at lokket er tett og kjør et par raske puls for å beholde litt av løk-teksturen.
  • Legg brødet i resten av kraften og la det trekke til seg væsken. Tilsett brødet og kraften i blenderen. Kjør et par raske puls til. Smak til med salt og pepper.
  • Hell massen over i en bolle og la den avkjøles i 10 minutter. Bland osten godt inn og sett til avkjøling i en time.
  • Rull boller så store du vil ha dem, for eksempel på størrelse med hele valnøtter.

  • Paner bollene i mel, pisket egg og brødrasp.

  • Varm frityroljen i en tykkbunnet kjele. Bollene friteres til de er gyllenbrune på 140-150 °C.

  • For byggmajonesen: Ha byggryn, olje og mandler i en kjele. Oljen må dekke alt.

  • Varm opp oljen til 130 °C i cirka 30 minutter. Byggrynene skal bli gyllenbrune.

  • Ta kjelen av varmen og la oljen avkjøles med gryn og mandler i. Sil deretter oljen over i en bolle.

  • Bland sennep, eggeplommer, litt av sitronsaften og eddik i en bolle. Visp med en håndmikser mens du heller oljen inn i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. 

  • Smak til med sitronsaft etter at majonesen har fått stå i rundt 30 minutter.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer
Les eller skriv kommentarer