Brødtallerkner a la Lofthus
Visste du at vikingene laget pizza? Da som brødtallerken, men prinsippet er det samme: En bunn av brød og fyll oppå. Denne oppskriften er utviklet av bakerne hos Lofthus Samvirkelag.
Ingredienser
Fordeig
200 g hvetemel
2 dl vann
1 ts tørrgjær
Deig
Fordeigen
300 g hvetemel
200 g havremel
200 g malt byggmel
15 g salt
1 ss olivenolje
4 dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
Bland vann, mel og gjær til fordeigen i en bolle. Rør blandingen sammen for hånd.
- Dekk skålen med et lokk eller en tallerken, og la den stå i romtemperatur i 12 timer.
Deigen er klar når den har hevet og bobler lett.
-
Dag to: Bland meltypene, tilsett salt og vann. Ha melblandingen over i bollen med fordeigen. Bland sammen og tilsett olivenoljen.
-
Dekk bakebollen med en stor tallerken eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. en time.
-
Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i seks like store emner. Kjevle til tynne bunner på ca. 10 – 12 cm i diameter. Stek bunnene midt i ovnen ved 250 ºC i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.
- Legg på topping, her er noen forslag:
Speilegg og spinat
Kylling, majones, spinat og bacon
Revet fast hvitost av geit, honning og bladpersille