Byggkrem med bærkompott
Byggkrem med bærkompott er en byggrynskrem med dine favorittbær, og et sunt alternativ til riskrem. Byggryn har nøtteaktig smak som passer godt til dessert.
Ingredienser
Byggrynskrem
2 dl byggryn
4 dl vann
1 dl mandler
3 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Kompott:
1 pakke dypfryste kirsebær eller andre bær (ca. 350g)
4 ss sukker
1 - 2 ts potetmel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok byggryn i vann i 35 minutter. Hell grynene over i en sil eller et dørslag og skyll under kaldt vann. La renne godt av.
- Varm stekeovnen til 180 °C. Legg mandlene på en rist midt i ovnen og la stå i 10 minutter. Pass på så de ikke blir brent. Avkjøl mandlene før de grovhakkes.
- Kompott: Gi bærene et forsiktig oppkok sammen med sukker. Rør inn potetmelsjevning. La stå til det såvidt er begynt å koke, og trekk kjelen av platen.
- Pisk fløte sammen med sukker og vaniljesukker til en myk krem. Vend inn byggryn og hakkede mandler. Server byggrynskrem med kompott i porsjonsskåler.