Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Byggotto med søtpotet

Byggotto med gresskar og fetaost, som fint kan gjøres vegansk. Smakfull middag, eller hva med å servere den til gjester? Garantert en suksess!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Skrell og kutt søtpotet i terninger. Legg bakepapir på et stekebrett og spre bitene utover papiret. Drypp over litt olivenolje og krydre med litt salt og pepper.
  • Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 200 °C til søtpotetbitene er gylne.
  • Finhakk løk og hvitløk. Varm en vid kjele med litt olje og fres løk og hvitløk til den er myk og blank.
  • Skyll byggrynene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Hell dem over i kjelen og og fres dem 3-4 minutter. Tilsett litt av buljongen og kok opp. La buljongen koke helt inn før du sper med mer buljong. Fortsett å spe til all buljongen er absorbert og byggrynene er møre.
  • Vend søtpotetbitene inn i de kokte byggrynene sammen med mangold eller spinat og resten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
  • Smuldre fetaost og riv parmesan og dryss det over byggottoen før servering.
    Vegansk fetaost:
    150 g usaltede cashewnøtter
    220 g fast tofu
    60 ml vann
    5 ss sitronsaft
    1 ss hvitvinseddik
    2 ss næringsgjær
    2 ts salt
    1 ts hvitløkspulver
    1 ts løkpulver
    240 ml vann
    1 ss Agar Agar pulver
    1/2 ts tørket oregano
    1/2 ts tørket dill

    Bland nøtter, tofu, sitronsaft, hvitvinseddik, salt, næringsgjær, 60 ml vann, hvitløkspulver og løkpulver i en blender. Blandingen blir ganske tykk. Gjør klar en brødform med bakepapir.
    Kok opp resten av vannet og tilsett agar agar og la det koke i 1 minutt. Nå må du være rask, slik at agaren ikke stivner. Tilsett agar-vannet i tofublandingen og blend raskt sammen. Hell blandingen over i formen og glatt den ut med en slikkepott.
    La blandingen stivne. Det tar ca fire timer. Skjær «feta» i terninger og ha i en bolle. Strø over oregano og dill.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer