Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 20 cakepops
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 20 cakepops

Cake pops: Røde ballonger

Cake pops: Røde ballonger er små kaker på pinne formet som ballonger, og dekket med deilig markjordbærgelé! Nytt og spennende å servere i barneselskapet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn hvetemel, potetmel og bakepulver, og vend forsiktig inn i eggedosisen. Hell over i en smurt 24 cm springform og stek midt i ovnen på 175 °C i 30–40 minutter. Avkjøl på rist.
    Tips! Du kan bruke ferdigstekte sukkerbrød fra butikken om du har dårlig tid.
  • Krem: Pisk eggedosis av eggeplomme og melis. Pisk krem av cremé fraiche, og pisk osten myk. Bland alt forsiktig sammen.
  • Smuldre sukkerbrødet i en bolle. Ha i en spiseskje av kremen om gangen til du får en passende konsistens til å lage kuler med. Rull kuler i passende størrelse, og form litt smalere i den ene enden, som ballonger. Sett kaldt.
  • Lag gelé som anvist på pakken. Hell litt av den over i et kjøkkenglass som er dypt nok til å kunne dyppe ballongene. Rør inn rød pulverfarge i geléen. (Vanlig gelé er ikke fargesterk nok til å være dekkende). Sett glasset i et kaldt vannbad og fortsett og røre. Når geléen begynner å bli litt tykktflytende er den klar. Ta glasset opp av vannbadet.
  • Dypp tuppen av en pinnen i geléen, stikk den deretter inn i en av ballongene i den smaleste enden. Dypp hele ballongen ned i geléen. Hold den over glasset til det stivner litt. Tykkelsen på geléen din og hvor kald ballongen er avgjør hvor tykt lag gelé som fester seg. Dypp gjerne ballongen flere ganger i geléen for å få ønsket tykkelse.
  • Sett ballongene på pinne i isopor, oasis eller noe annet stivt. La stå kaldt til de stivner skikkelig.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
2 stemmer