Cornbread – maisbrød
Cornbread, eller maisbrød, er en spennende bakst som kombinerer europeiske baketradisjoner med amerikanske råvarer. Brukes gjerne som tilbehør til gryter.
Ingredienser
Deig:
50 g bacon i terninger
2 ferske jalapeño
180 g hvetemel
180 g maismel
40 g sukker
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg
2 ½ dl helmelk
50 g smør
Topping:
1 fersk jalapeño i skiver til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skyll jalapeño og skjær den i skiver. Rens for frø om du ikke liker det ekstra hot.
- Stek jalapeñoskivene sammen med baconterninger i en liten jernpanne (20 – 25 cm i diameter).
- Sikt sammen mel, bakepulver, sukker og salt, og ha det i en arbeidsbolle.
- Pisk sammen egg, melk og smeltet smør, og bland med stekt jalapeño og bacon og melet til en tykk røre. Ikke jobb med den for lenge. Det går fint selv om røren ser klumpete ut.
- La røren svelle i 15 minutter på kjøkkenbenken.
- Hell røren over i jernpannen eller bruk en annen liten ildfast form om pannen din ikke kan stå i stekeovnen.
- Stek maisbrødet midt i ovnen ved 180°C i 30-35 minutter. Toppen på maisbrødet skal være gyllenbrun.
Server maisbrødet alene eller som tilbehør til chiligryter eller andre middagsretter.